Back

Oy Elho Ab löysi jälleenmyyjän Puolaan yrityskontaktimatkan kautta

Oy Elho Ab löysi jälleenmyyjän Puolaan yrityskontaktimatkan kautta
10-05-2016

Oy Elho Ab on vuonna 1968 perustettu perheyritys. Yritys toimii Pännäisissä Pietarsaaressa, toimialana on laadukkaiden maatalouden työ- ja urakointikoneiden valmistus. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. niittomurskaimia ja niittokoneita, käärintäkoneita, karhottimia jne. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat rehun korjuu, rehun jakelu ja ympäristönhoito. Suurin osa tehtaan tuotannosta menee vientiin ympäri maailmaa.

Muun muuassa Pohjois-Amerikan, Englannin, Hollannin, Belgian, Baltian maiden ja Puolan markkinoista vastaava vientipäällikkö Mari Huuki oli etsimässä uusia kontakteja ja mahdollista uutta jälleenmyyjää Puolan markkinoilta. Tarkoitus oli vierailla mm. Agro Show –messuilla Puolassa ja etsiä sieltä uusia kontakteja. Huuki otti yhteyttä Enterprise Europe Networkin asiantuntijaan Satu Alapihaan ja yhdessä lähdettiin miettimään kriteereitä potentiaalisille partnereille. Yritys oli tehnyt jo taustatyötä puolalaisista alan yrityksistä. Yhdessä lähdettiin selvittämään millaista toimintaa yritykset harjoittavat ja miten potentiaalisia yhteistyökumppaneita ne voisivat olla. Puolalaisen yhteistyökumppanin Poznan Science and Technology Parkin avulla listasta saatiinkin selvitettyä 7-8 potentiaalista yritystä, joille voitiin ehdottaa tapaamista.

Puolalaisten yritysten kanssa sovittiin tapaaminen Agro Expo -messuille ja lopulta Mari Huuki tapasi messuilla 5 yritystä, joista muutama vaikutti erittäin kiinnostavalta. ”Tämä kyseinen yritys vaikutti selvästi kiinnostuneimmalta, he olivat mm. tehneet taustatutkimusta markkinoista ja selvittäneet meistä paljon etukäteen, olivat siis tosissaan”, Huuki kertoo. Keskustelu lähti heti hyvin eteenpäin ja myöhemmin syksyllä Huuki kävi esittelemässä yritystä ja sen tuotteita puolalaiselle myyntitiimille.

Myöhemmin vielä vuoden 2015 lopussa puolalaiset vierailivat Elhon tehtailla tutustumassa paremmin sekä tuotteisiin, tuotantoon että henkilökuntaan. Ensimmäiset tilaukset saatiin helmikuun puolessavälissä 2016. ”Olemme hyvin toiveikkaita yhteistyön suhteen ja toivomme, että tämä on uusi avaus Puolan markkinoita ajatellen”, Huuki kertoo. 

Mari Huuki
Vientipäällikkö Mari Huuki

Kivikone Scorpio
Kivikone Scorpio