Back

Haloo, kuuleeko EU? Yrityksemme haluaa vaikuttaa.

Haloo, kuuleeko EU? Yrityksemme haluaa vaikuttaa.
02-06-2017 - 30-06-2017

 

Olisiko teillä sanottavaa toimialanne EU-lainsäädännöstä tai sisämarkkinoiden toiminnasta? Euroopan komissio haluaa kuulla pk-yritysten kokemuksia – sekä hyviä että huonoja – ja näkemyksiä EU:n sisämarkkinoihin liittyvissä asioissa. Lainsäädäntöhankkeissa komissio kerää Enterprise Europe Networkin kautta tietoa kohdennetuilla kyselyillä tai käynnistää aiheesta julkisen kuulemisen.

Tällä hetkellä Enterprise Europe Network välittää komissiolle yritysten mielipiteitä seuraavista aiheista:
 

  • Ravintosisältöprofiili elintarvikkeille, josta esitetään väitteitä. Kysely on suunnattu pk-yrityksille, jotka valmistavat ja/tai myyvät elintarvikkeita, joista esitetään ravitsemus- ja/tai terveysväittämiä. Vastaa viimeistään torstaina 22.6.2017 tämän linkin kautta.
     
  • Kasveista ja kasvivalmisteista esitettävät terveysväitteet ja niiden käyttö. Kysely on suunnattu yrityksille, jotka valmistavat ja/tai myyvät kasviaineksia sisältäviä elintarvikkeita, ravintolisiä tai lääkkeitä. Vastaa viimeistään torstaina 22.6.2017 tämän linkin kautta.
     
  • EU:n pesuaineasetuksen (648/2004) vaikutukset pk-yritysten kannalta. Kysely on suunnattu alalla toimiville pk-yrityksille, joita pesuaineasetus saattaa koskea. Kysely on englanninkielinen ja tästä on käynnissä myös julkinen kuuleminen. Vastaa viimeistään tiistaina 27.6.2017 tämän linkin kautta.

 

Julkisista kuulemisista ja muista vaikutusmahdollisuuksista kerrotaan tällä sivulla ja käynnissä olevat julkiset kuulemiset löytyvät tästä linkistä

Lisäksi Enterprise Europe Network välittää komissiolle tietoa yritysten EU:n sisämarkkinoilla kohtaamista ongelmista. Yrityksen nimeä ei mainita. EU-maiden rajat ylittävissä ongelmissa myös Solvit-verkosto voi olla apuna.

Lisätietoja een@chamber.fi tai Maija Kärkkäältä puh. 09 228601 (Enterprise Europe Network/Helsingin seudun kauppakamari).

Kiitos kun osallistut ja vaikutat!